Vlnr. Michalis Hatzidiakos, Alec Blanckenburg en Pim Serné van Café Neuf
Vlnr. Michalis Hatzidiakos, Alec Blanckenburg en Pim Serné van Café Neuf

Restaurant Marû wordt weer Café Neuf

Actueel

Zondag a.s. houdt Restaurant Marû in de Haltestraat anderhalf jaar na de opening op te bestaan en zal worden voortgezet als Grand Café Neuf. De ‘Cocina Nikkei’ van Marû met een Japans-Peruviaanse menukaart kon het Zandvoortse publiek maar matig bekoren en dat heeft de eigenaars doen besluiten om het roer om te gooien en een vertrouwde meer toegankelijke koers te gaan varen.

Marû was het geesteskind van horecaondernemers Pim Serné en Michalis Hatzidiakos die zich hebben verenigd in de Enso-groep en in Haarlem al vier succesvolle restaurants exploiteren: Arroz (Spaans), Diga (Italiaans), Maita (Cocina Nikkei) en tot slot Chique des Frites, waar delicatessen van gefrituurde aardappel worden geserveerd. De twee dertigers hebben een duidelijke rolverdeling; Hatzidiakos gaat over de keukens en Serné over management en gastheerschap.

Dat het met Marû niet is gelukt in Zandvoort kwam als een onaangename verrassing voor de compagnons. Pim Serné: “We hebben het verkeerd ingeschat en dat kan je dan maar het beste zo snel mogelijk onder ogen zien. Na komende zondag sluit Marû definitief de deuren. De dagen erna krijgt de zaak een radicale make-over en zaterdagochtend 30 september is iedereen vanaf 09.00 uur welkom bij het ontbijtbuffet in Grand Café Neuf.”

Wat heeft jullie doen besluiten om de naam Café Neuf weer van stal te halen? “Dat was niet zo moeilijk… Als vrienden of familie me wilden zien in Marû, dan vroegen ze steevast ‘zullen we afspreken in Café Neuf’. Dat is niet een of twee keer gebeurd, maar héél vaak… gewoon pijnlijk. Neuf is al meer dan honderd jaar een begrip in Zandvoort en ver daarbuiten, dus je kan je afvragen of het slim is geweest om de naam überhaupt te veranderen.”

“Grand Café Neuf is zeven dagen per week geopend van 09.00 uur ’s ochtends tot 01.00 uur ’s nachts. Men kan er terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. Evenals het interieur krijgt ook de menukaart een licht Frans accent met toegankelijke, populaire gerechten en delicatessen en er komt ook een wisselende daghap.”

“Daarnaast hebben we nadrukkelijk de ambitie om een gezellig dorpscafé met een huiskamergevoel te worden. Een plek waar je na het werk met vrienden wat gaat drinken, lekkere borrelsnacks kan krijgen, voetbal of Formule 1 kan kijken, een kaartje kunt leggen of gewoon op het terras kan zitten. Ook willen we regelmatig live muziek en andere activiteiten programmeren en hebben we een ruimte voor besloten bijeenkomsten beschikbaar. Kortom, we gaan ons uiterste best doen om de goedkeuring en het vertrouwen van Zandvoort te winnen.”

De zaak zal worden geleid door de in Zandvoort woonachtige Alec Blanckenburg. Hij werkte in het verleden al voor Pim Serné in Haarlem en tot voor kort was hij vijf jaar chef-kok van strandpaviljoen Ubuntu. “Met zijn allround horeca-ervaring en de klik die Michalis en ik met hem hebben, lijkt Alec geknipt als het gezicht van Neuf en we hebben de intentie om hem op termijn volwaardig partner in de zaak te maken”, aldus Pim Serné.

Grand Café Neuf – Haltestraat 25 – vanaf zaterdag 30 september dagelijks geopend van 09.00 tot 01.00 uur.

Piet Bom