IJssalon Ci Vediamo op het Badhuisplein
IJssalon Ci Vediamo op het Badhuisplein

Vervelend incident in ijssalon op Badhuisplein

Actueel

Donderdagavond vond in de Italiaanse ijssalon Ci Vediamo op het Badhuisplein een vervelend incident plaats. Twee mannen zorgden voor overlast door het personeel te intimideren en rommel te schoppen. 

Terwijl de verkoopsters, twee jonge meiden, bezig waren de zaak te sluiten, kwamen via een zijdeur twee beschonken gasten met drank in hun handen, de zaak binnen. Ze wilden nog ijs, maar alles was al opgeruimd, zodat aan hun wens geen gehoor kon worden gegeven. Ze gedroegen zich onbehoorlijk en schopten onder andere met vlaggen die in de winkel stonden. De beide winkelmeisjes voelden zich bedreigd en wilden dat ze de zaak uitgingen. Toen dat niet lukte werd 112 gebeld. De indringers roken onraad en gingen snel weg. Toen de politie kwam, waren de vogels gevlogen. 

Eigenaar Ben van Woezik vindt het heel vervelend dat dit is gebeurd. “De twee meisjes waren behoorlijk geschrokken. Dat vind ik het ergste. In de vier jaar dat we op het Badhuisplein zitten, is het de eerste keer dat dit gebeurt. We hebben camerabewaking, dus die gasten staan wel op beeld. Ik hoop dat ze daardoor alsnog gepakt kunnen worden.” 

Vanwege het incident heeft de eigenaar besloten de deuren van de ijssalon per heden om 20.00 uur te sluiten. “Normaal gaan we dicht zodra het donker wordt, dat is nu negen uur, maar voorlopig sluiten we om 20.00 uur.”