Bewoner Ap knipt het lint door
Bewoner Ap knipt het lint door

Nieuwbouw van Huis in de Duinen feestelijk geopend

Actueel

Woonzorglocatie Huis in de Duinen (HID) werd op 16 juni door bewoner Ap Lammers met het doorknippen van een lint officieel geopend. Na een aantal jaren wonen in de vervangende noodlocatie was het dan eindelijk zover. Met de slogan ‘Waar is het feestje? Hier is het feestje!’ gaf een medebewoonster vanaf het balkon het startschot voor het openingsfeest. 

De feestvreugde werd verhoogd met zang van de Wapenzangers met drie gezellige meezingliedjes en als kers op de muzikale feesttaart was zanger Alain Clark samen met zijn vader Dane uitgenodigd door de vrouw van Ap, Thea Lammers. Inhakend op de woorden van Thea, die openhartig op het podium vertelde hoe trots zij is op haar man en familie, zongen Alain en zijn vader het prachtige lied Father and Friend.

Met behoud van de oude monumentale bomen is het duinterrein omgetoverd naar een ruim opgezet wandelgedeelte waar het goed toeven is. De houten banken staan verspreid opgesteld en nodigen uit voor een rustpauze. Centraal punt in het geheel is Het Paviljoen, dat een verbindende functie heeft tussen de HID-bewoners en de mensen uit de omgeving. Het nieuwe, toekomstbestendige en sfeervolle verpleeghuis is voorzien van alle moderne technieken en wooncomfort.

In de editie van donderdag 22 juni 2023 staat een uitgebreid artikel over de opening van het Huis in de Duinen.

Bekijk hier het videoverslag van Zandvoort Inside: