De politie surveilleerde op Boulevard de Favauge
De politie surveilleerde op Boulevard de Favauge Foto: Ruud den Boer

Camera’s op boulevard moeten veiligheid vergroten

Actueel

En opeens was het zomer! Na een fris, druilerig voorjaar met veel regen en weinig zon, was de vreugde groot dat vorige week eindelijk de zon volop ging schijnen. Het betekende dat Zandvoort volliep met zonaanbidders die het strand kwamen opzoeken. 

Wie met de auto kwam had soms moeite om een parkeerplek te vinden, maar omdat de NS al snel had opgeschaald naar een capaciteit van 4.000 reizigers per uur, konden de meeste bezoekers Zandvoort prima met de trein bereiken. Mede dankzij de ervaringen van de Formule 1 dagen en natuurlijk de daarmee gepaard gaande uitbreiding van het perron.


Er reden volop treinen van en naar Zandvoort - Foto: Ruud den Boer

Dat tussen al deze honderdduizenden bezoekers ook mensen naar Zandvoort komen die je liever niet ontvangt, blijkt helaas niet te voorkomen. Zo was er onrust bij een supermarkt waar het personeel dermate bedreigd werd dat de supermarkt eerder dicht ging. En het lastig vallen van vrouwen door intimiderende groepen mannen lijkt met het jaar toe te nemen. Ook sommige strandondernemers hebben hun handen vol aan het voorkomen dat dergelijke groepen hun gasten lastig vallen. In een aantal gevallen moesten zelfs bewakers worden ingehuurd.

Cameratoezicht

Een oplossing voor dit probleem is lastig te vinden, maar met het ophangen van camera’s op bepaalde delen van de boulevard wil de gemeente proberen de veiligheid te verhogen en de pakkans te vergoten. Op de Boulevard de Favauge zullen daarom tussen 15 juni en 1 september 2023 vier camera’s worden geplaatst om het werk van de politie en handhavers te ondersteunen en het veiligheidsgevoel te versterken.

Er reden volop treinen van en naar Zandvoort