Wethouder Lars Carree tussen de vrijwilligers van Juttersgeluk
Wethouder Lars Carree tussen de vrijwilligers van Juttersgeluk

Juttersgeluk opent werkplaats op het strand

Actueel

Juttersgeluk heeft een plek gekregen waar het hoort: op het strand. Afgelopen donderdag werd de tot werkplaats omgebouwde container feestelijk in gebruik genomen. Dat gebeurde door wethouder Lars Carree die na het bemachtigen van een geheime code het slot wist te kraken waardoor de deuren open konden en belangstellenden binnen een kijkje konden nemen. 

De aanwezigen werden welkom geheten door initiatiefneemster Suzanne Klaassen, die acht jaar geleden Juttersgeluk begon. De opzet is mensen te inspireren en aan te zetten tot duurzaam gedrag. De Jut-unit is daarbij de inspiratieplek om het strand plasticvrij te maken en op die manier de plastic soep te verminderen.

Aan de buitenkant van de werkplaats is een korte expo te bekijken; daarbij is o.a. te zien wat je met plastics kan doen. Binnen staan machines die het geraapte strandplastic verwerken tot een gerecycled product. Dat zijn op dit moment zeepbakjes, die kunnen worden gekocht.

Juttersgeluk is inmiddels uitgegroeid tot een club van zo’n veertig vaste vrijwilligers, die regelmatig op het strand te vinden zijn op jacht naar achtergebleven vuil. Suzanne Klaassen hoopt dat deze strandlocatie een gewilde plek wordt voor iedereen die het milieu een goed hart toedraagt. Het is zeker de moeite waard voor ouders met kinderen en ook toeristen zijn van harte welkom.

Juttersgeluk biedt ook duurzame groepsactiviteiten aan onder het motto ‘voeten in het zand, plastic van het strand’, waarbij vriendengroepen of bedrijven kunnen helpen het strand schoner te krijgen. Na twee uur jutten weet je alles over het probleem van plastic soep en de urgentie van een schoon strand en plastic recyclen. Informatie daarover op www.juttersgeluk.nl

Juttersgeluk op het strand is geopend: dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 15.00 uur en zaterdag & zondag 13.00 – 16.00 uur. De locatie ligt naast het plasticvrije terras van strandpaviljoen Laguna Beach, Strandweg 8.