De jongens en de meisjes van de Hannie Schaftschool
De jongens en de meisjes van de Hannie Schaftschool Foto: Ebru van der Ploeg

Schoolvoetbal onder zonnige omstandigheden

Actueel

Waar de grijze wolken zaterdag nog boven het sportcomplex van SV Zandvoort hingen na de verloren competitiewedstrijd van het eerste elftal, was het bij het schoolvoetbaltoernooi totaal anders. De volle zon scheen maandag en dinsdag letterlijk en figuurlijk boven de velden. De stemming bij de scholieren van de Zandvoortse basisscholen was uitgelaten.

Zowel de meisjes als de jongens werkten hun wedstrijden af op twee velden van SV Zandvoort, waarbij de twee helften nog eens apart waren opgedeeld zodat de scholen gelijktijdig in totaal vier wedstrijden konden spelen op hetzelfde tijdstip. De deelnemende scholen waren dezelfde scholen zoals bij het schoolbasketbaltoernooi eerder dit jaar.

Uiteindelijk waren de meisjes van de Mariaschool de beste en bij de jongens was het de Hannie Schaftschool die als sterkste uit de bus wist te komen. Wethouder Lars Carree reikte de prijzen uit met als speciale gast oud-profvoetballer en Zandvoorter Piet Keur die de penalty bokaal uitreikte voor de winnaars bij de Oranje Nassauschool en de Mariaschool. De grote wisselbeker was voor de Hannie Schaftschool omdat de resultaten van de meisjes en de jongens samen als beste uit de bus kwamen.

Jaap Koper