Filmopnamen in het centrum van Zandvoort
Filmopnamen in het centrum van Zandvoort

Première van Zandvoortse film

Actueel

Een groep acteurs van toneelvereniging Wim Hildering heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een heuse fictiefilm, onder de regie van filmmaker Ayla van Kessel. De film ‘De Goede Mens van Santfort’ is nu klaar om te worden vertoond op het grote doek. Kom op 1 april kijken naar dit moderne sprookje vol humor en herkenbaarheden. 

Het is een ware gemeenschapsfilm geworden met dorpsgenoten voor en achter de schermen. De filmset is gebouwd in het oude raadhuis en op tal van andere kenmerkende plekken in het dorp. Het project is tot stand gekomen met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Zandvoort en een aantal lokale ondernemers.

In het kort het verhaal: Drie goden strijken neer met een missie, ze willen weten of er nog goedheid leeft onder de mensen. De jonge schoonmaakster Cindy is zowaar de enige die de goden hartelijk ontvangt en wordt daarvoor rijkelijk beloond zodat zij haar droom kan verwezenlijken. Ze begint een gezellig gebakszaakje ‘Cindy Sweets’ maar dan begint de ellende... Hoe lang houdt de goede Cindy het vol in tijden van hoge energierekeningen en strenge regelgeving? 

De film is geïnspireerd op een toneelstuk van de maatschappijkritische Duitse schrijver Bertolt Brecht en is een uitvergroting van de huidige tijd waarin kleine ondernemers het toch af en toe moeilijk hebben. De film van ongeveer 45 minuten wordt op zaterdag 1 april vertoond in theater De Krocht met na afloop een ‘vraag en antwoord’ met cast en crew. Het belooft een leuk programma te worden met popcorn en verrassingen. 

Er zijn twee voorstellingen, een matinee om 15.00 uur en een avondvoorstelling om 20.00 uur (zaal half uur voor aanvang geopend en de bar na afloop natuurlijk ook). Reserveren kan via hilderingfilm@gmail.com o.v.v. uw naam, aantal kaarten à 10 euro en de gewenste voorstelling (middag of avond).

Voor een indruk van het hele filmproces, van repetities t/m ‘achter de schermen’ van de draaidagen en aankondiging van alle acteurs, is er het Instagram account @film_cindy_sweets