Zandvoort toont zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen
Zandvoort toont zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen

Turkse vlag halfstok aan raadhuis

Actueel

Aan het raadhuis van Zandvoort hangt sinds vandaag de vlag van Turkije halfstok. Hiermee wordt het medeleven getoond voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Op verzoek van de Syrische gemeenschap in de regio is de keuze gemaakt om niet de Syrische vlag te voeren.

Afgelopen maandag 6 februari zijn miljoenen mensen getroffen door twee grote aardbevingen aan de oostgrens van Turkije en het aangrenzende deel van Syrië. Inmiddels is met name in Turkije een grote reddingsoperatie aan de gang om overlevenden en overledenen onder het puin vandaan te halen. Helaas is dat voor Syrië een stuk lastiger omdat daar nog altijd een burgeroorlog gaande is. Burgemeester David Moolenburgh laat weten intens mee te leven “met de velen die zich zorgen maken over het lot van een dierbare”.

Giro 555 actie 
De samenwerkende hulporganisaties zijn een nationale actie gestart en hebben Giro555 opengesteld om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Volgende week woensdag is er een nationale actiedag, tot die tijd zal de Turkse vlag aan het raadhuis blijven hangen.