Afbeelding
Foto: Het Zandvoortse raadhuis

Vragen aan college over opvang van vluchtelingen uit Oekraïne

actueel

Maaike Koper (PvdA) en Karim el Gebaly (GroenLinks) hebben namens hun partij gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) heeft een tekort aan plekken voor (tijdelijke) opvang. Na de val van Kabul eind augustus vorig jaar leidde de opvang van vluchtelingen tot zeer schrijnende situaties. PvdA en GroenLinks willen voorkomen dat dit nogmaals gebeurt.


Koper en El Gebaly willen weten of het college met hen van mening is dat het de verplichting heeft om vluchtelingen op te vangen, of het op de hoogte is van het feit dat het COA een gebrek aan opvanglocaties heeft voor vluchtelingen, of het college heeft geïnventariseerd welke mogelijkheden er in onze gemeente zijn voor de (tijdelijke) opvang van vluchtelingen en zo ja, wat is daarvan de uitkomst en is dit gecommuniceerd richting het COA.


Het COA geeft de voorkeur aan grootschalige opvang, maar gelet op de ernst en urgentie van de situatie zal elke opvangmogelijkheid die er is, benut moeten worden, ook als dit kleinschalig is, vinden PvdA en GroenLinks. Zij willen daarom ook weten of het college bereid is hierover in gesprek te gaan met het COA.