Afbeelding
Foto: De gaten in het hekwerk zijn met lint gedicht

Delen hekwerk langs Zeeweg kapot gemaakt

actueel

Het hekwerk langs de Zeeweg scheidt het natuurgebied van de openbare weg. Echter voor herten is de lage afrastering geen enkele belemmering, die stappen er gemakkelijk overheen. Met regelmatig een aanrijding tot gevolg. Recent ontdekte dorpsgenoot Willem van der Sloot dat er op diverse plekken gaten in de hekken zitten.


De Zandvoorter maakt zich al langere tijd sterk voor een hoger hekwerk langs de Zeeweg, net zoals langs de Zandvoortselaan. Omdat de Zeeweg een provinciale weg is op Bloemendaals grondgebied, heeft het Zandvoortse gemeentebestuur er geen zeggenschap over. Van der Sloot richt zich met zijn bevindingen op Elbert Roest, de burgemeester van Bloemendaal.


Recent ontdekte Van der Sloot dat er op diverse plekken gaten in de hekken zitten. Hij heeft een en ander gefilmd en was er zelfs getuige van dat wandelaars het hek forceerden om zo gemakkelijk het duingebied te kunnen betreden. Gewapend met rood-wit afzetlint dat hij van de Zandvoortse burgemeester had gekregen, heeft Van der Sloot de open plekken in het hek met lint afgezet.


Het gefilmde materiaal, wat ook onder dit bericht te zien is, stuurde hij zondag naar PWN en gemeente Bloemendaal. Maandag kreeg hij antwoord dat PWN het hek zal controleren en laten repareren waar nodig. Van der Sloot heeft ook gevraagd of in de tussentijd de matrixborden met een waarschuwing voor overstekende herten weer geplaatst kunnen worden.


https://youtu.be/u_WbR88w7bI
Afbeelding
Afbeelding