Boosten voor geheugen en concentratievermogen
Boosten voor geheugen en concentratievermogen Foto: Gillis Kok

Lion”s Mane de paddenstoel voor meer focus

Algemeen

Wellicht heb je het ooit voorbij zien komen of erover gehoord: Lion’s Mane. Lion’s Mane is een medicinale paddenstoel uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het zit boordevol met nuttige werkzame stoffen voor ons lichaam, waardoor hij vele heilzame eigenschappen bezit. De bekendste is het boosten van je geheugen, focus en concentratievermogen.

Lion’s Mane de paddenstoel voor meer focus

Op het eerste gezicht lijkt de Lion’s Mane helemaal niet op een ‘normale&rsquopaddenstoel. Hij is roomwit en heeft lange stekels, net als de manen van een leeuw. Vandaar ook zijn naam. Maar wat de Lion’s Mane zo nu écht bijzonder maakt, is het palette aan werkzame stoffen. Door de uitwerking op het lichaam is deze paddenstoel voor meerdere eeuwen een veel gebruikt geneesmiddel in het Verre Oosten. Ook de wetenschap raakt steeds meer geïnteresseerd in de bijzondere uitwerking van deze paddenstoel.

Essentieel eiwit voor de hersenen
Lion’s Mane bevat een breed pallet aan werkzame stoffen, waaronder essentiële aminozuren, polysacchariden en bèta-glucanen. Deze stoffen zijn essentieel voor een goede werking van de hersenen en het zenuwstelsel. Lion’s Mane stimuleert namelijk de aanmaak van de zenuwcel groeifactoren (NGF). NGF is een belangrijk eiwit voor de hersenen en dan met name voor de cellen. Deze cellen verzenden informatie naar andere cellen. Zij hebben dit eiwit nodig om optimaal te presteren en hun taak te volbrengen. Dit is ook meteen de belangrijkste reden waarom de Lion’s Mane wordt gezien wordt als de paddenstoel voor de cognitie.

Waar is de Lion’s Mane (nog meer) goed voor?
Deze paddenstoel wordt met name als voedingssupplement gebruikt bij studeren of gefocust werken, omdat het het geheugen en concentratievermogen boost. Naast de cognitieve voordelen biedt deze paddenstoel ook op andere vlakken ondersteuning, bijvoorbeeld:

  • Verminderen van angst en depressie.
  • Een betere nachtrust en ontspanning.
  • Ondersteuning van maag- en darmstelsel.

Mushrooms4Life - ontworpen door Martin Powell
Ben jij ook enthousiast over deze paddenstoel en wil je Lion’s Mane kopen? Er zijn diverse merken en voedingssupplementen op de markt verkrijgbaar. Een tip van onze redactie is: Mushrooms4Life. Dit paddenstoelenmerk is opgericht door de internationale paddenstoelenexpert Martin Powell. Martin heeft meer dan 20 jaar onderzoek uitgevoerd naar de therapeutische werking van paddenstoelen. Al hun supplementen zijn volledig geïnspireerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dankzij een secuur productieproces ontwikkelen zij voedingssupplementen die voor iedereen geschikt zijn. Naast Lion’s Mane hebben ze ook Reishi, Shiitake, Chaga, Cordyceps en Maitake in hun assortiment.

Verder zijn alle supplementen volledig biologisch en komen ze zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke bron vandaan. Op die manier hebben de paddenstoelen een maximale bio-beschikbaarheid.

Zie jij als retailer Mushrooms4Life als mooie toevoeging aan je assortiment in voedingssupplementen? Neem dan contact op met de groothandel Smart &Zo.

(Dit is een commercieel artikel)

Lion