De lifeguards hebben veel uren op het strand gemaakt
De lifeguards hebben veel uren op het strand gemaakt Foto: Gillis Kok

Drukke juni-maand voor Zandvoortse Reddingsbrigade

Algemeen

De vrijwillige lifeguards van de Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB) hebben een drukke juni-maand achter de rug. Zij hebben heel veel preventieve uren op strand en zee gemaakt waarin baders, zwemmers, watersporters en strandbezoekers in de gaten werden gehouden. 

Drukke juni-maand voor Zandvoortse Reddingsbrigade

In juni werd 186 keer de hulp van de ZRB ingeroepen waarbij 216 personen werden geholpen. Opvallend was het grote aantal kitesurfers (21) dat, vaak door het wegvallen van de wind, naar de kant geholpen moesten worden. Ook het aantal vermiste en gevonden kinderen was in juni groot. 57 keer hielpen de lifeguards om kind en ouders te herenigingen. Tijdens de warme en tropische dagen, met aflandige wind, werden veel zwemmers met luchtobjecten naar de kant gestuurd en moest 7 keer uitgerukt worden voor een zwemmer in de problemen. Van kwallenbeten en snijwonden tot onwelmeldingen en hitte bevangingende eerste hulp kwam 96 keer in actie, waarvan 22 keer voor ernstigere ongevallen. 

De lifeguards maken zich nu op voor de zomervakantie die vanaf vrijdag in een groot deel van het land begint. Ga je een dag naar het strand lees dan de veiligheidstips op de website www.zrb.info/veilig of loop langs bij een reddingpost en vraag naar de situatie van de dag.