Wethouder en architect op gespannen voet
Wethouder en architect op gespannen voet Foto: Joop van Nes

Wethouder grijpt in tijdens live radio-uitzending ZFM

Algemeen

De uitspraak van de rechter inzake de voortgang van het project Watertorenplein heeft een flinke deuk achtergelaten in de relatie tussen de gemeente en Springtij Architecten. Zoveel werd zaterdagochtend wel duidelijk tijdens en ook na afloop van het politieke halfuurtje van het ZFM-programma Goedemorgen Zandvoort. Wethouder Joop Berendsen en Kees Draisma van Springtij waren te gast en gaven los van elkaar hun visie op de ongelukkige gang van zaken.

Wethouder grijpt in tijdens live radio-uitzending ZFM

door Piet Bom

Dat ging prima tot het moment dat presentator Pieter Joustra de techniek vroeg een door Springtij heimelijk gemaakte geluidsopname af te spelen. Volgens Draisma zou uit de opname ondubbelzinnig blijken dat de rechter zijn uitspraak heeft gebaseerd op leugens van één van de betrokken partijen. Draisma had vooraf duidelijk de voorwaarde gesteld alleen naar de studio, hotel Hoogland, te komen als het bewuste fragment zou worden afgespeeld.

Daar had Berendsen, die al aan de beurt was geweest duidelijk geen boodschap aan. Hij bemoeide zich in niet mis te verstane bewoordingen met de voortgang van de uitzending. Kern van zijn betoog was dat het afspelen van dergelijke opnamen onfatsoenlijk, dus ontoelaatbaar zou zijn. Daar had presentator Joustra absoluut niet van terug en besloot enigszins beduusd de opname dan maar niet uit te zenden&hellipTot begrijpelijke verontwaardiging en teleurstelling van Draisma. Na afloop van de uitzending ging de discussie tussen Berendsen en Draisma nog geruime tijd door en vlogen de verwijten over en weer.