Afbeelding
Foto:

Rolstoelvaardigheidstraining in Kennemerland

Actueel

Dagelijks verplaatsen tienduizenden mensen zich in Nederland in een rolstoel, iets wat met de nodige uitdagingen gaat. Het Wheelchair Skills Team biedt mensen met een beperking handvatten en training op hun weg naar een actiever en zelfstandiger leven.

In deze basiscursus rolstoelvaardigheid word je gedurende vier lessen van ieder twee uur begeleid door de gespecialiseerde ervaringsdeskundige trainers van het Wheelchair Skills Team. Je leert over roltechnieken en hoe je kunt balanceren op je achterwielen. Op het rolstoelparcours, bestaande uit blokken van verschillende formaten, leer je drempels, hellinkjes en kleine trapjes rijden. De eerste twee lessen vinden in gymzaal de Parel plaats waarbij de focus ligt op het oefenen van de verschillende vaardigheden. Vervolgens gaan we in de laatste twee lessen naar buiten, bijvoorbeeld naar een winkelcentrum, een station of park, waar je de vaardigheden in dagelijkse situaties kunt toepassen. Uiteraard heeft iedereen zijn/haar eigen tempo en leerdoelen. Onze trainers hebben hier oog voor en gaan samen met jou aan de slag.

Deze rolstoelvaardigheidstraining is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen en wordt aangeboden door SportSupport, in samenwerking met de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Deelnemers uit de genoemde gemeenten hebben voorrang op de inschrijving. Locatie: Gymzaal methylschool de Parel (ingang aan de Anna van Burenlaan).

De trainingsdagen zijn zaterdag 8, 15, 29 juni en 6 juli. Per datum zijn er twee groepen van maximaal 16 deelnemers. Groep 1 van 10.00 tot 12.00 uur en groep 2 van 12.30 tot 14.30 uur. De kosten bedragen 30 euro per deelnemer. Aanmelden kan via www.wheelchairskillsteam.nl.