Opening van de locatie in de Kerkstraat
Opening van de locatie in de Kerkstraat Foto:

Juttersgeluk opent derde locatie in Zandvoort

Actueel

De nieuwe winkel x atelier van Juttersgeluk in de Kerkstraat is woensdag 27 maart door burgemeester David Moolenburgh geopend. Het pand geeft volop ruimte aan het uitdragen van de missie van de stichting: de noodzaak van een schoon strand en deze met een nog groter publiek delen. 

Alle circulaire producten die in de winkel te koop worden aangeboden zijn van 100% strandafval gemaakt. Daarnaast worden in een educatief gedeelte het nut, de noodzaak en het effect van het werk van Juttersgeluk duidelijk gemaakt. 

Het achterste deel van het pand is ingericht als atelier, waar van maandag t/m vrijdag de vrijwilligers van Juttersgeluk de van gejutte materialen gemaakte producten vervaardigen. 

Voorafgaand aan de officiële opening benadrukte burgemeester Moolenburgh het belang van de balans tussen levendigheid en leefbaarheid in Zandvoort. “Juttersgeluk laat op inspirerende wijze zien hoe dat kan door hier in de Kerkstraat de thema’s duurzaamheid, zorg & welzijn, toerisme & economie met elkaar te verbinden. Daar zijn we heel blij mee.”

Juttersgeluk is al sinds 2016 actief in Zandvoort. Inmiddels bestaat de ‘jut community’ uit ruim 40 vrijwilligers. Dagelijks gaan zij het strand op om plastic te rapen. “Van het recyclebare plastic worden nieuwe producten gemaakt. Zo kunnen mensen hun talenten ontwikkelen en (her)ontdekken. Hun zelfredzaamheid en eigenwaarde groeien, waardoor ze de toekomst met meer vertrouwen tegemoet kunnen zien”, aldus Suzanne Klaassen van Juttersgeluk.


Leer- en werkplaats

In 2022 opende Juttersgeluk de deuren van een werkplaats op de circulaire hotspot van Spaarnelanden in Zandvoort-Noord, waar de gejutte materialen worden voorbereid op een nieuw bestaan. In 2023 kwam daar de Jut- en Recycle unit op het strand bij, naast De Haven van Zandvoort. Een vaste uitvalsbasis voor alle jutactiviteiten en een plek van inspiratie voor alle strandbezoekers. Nu is daar dus een derde locatie bij gekomen, de leer- en werkplaats in de Kerkstraat.