De rolstoel werd verruild voor een Radical racewagen
De rolstoel werd verruild voor een Radical racewagen Foto: AS Media

Ernstig zieke kinderen beleven onvergetelijke Pasen in Zandvoort

Actueel

Op Zaterdag 30 maart was stichting Groot Hart op Circuit Zandvoort om tijdens de Paasraces vierentwintig kinderen een onvergetelijke Pasen te bezorgen. In twee groepen van twaalf konden zij meerijden met een Radical racewagen en ervaren hoe het is om over het circuit te scheuren.

Soms gingen de bolides met snelheden van boven de tweehonderd kilometer per uur over het Zandvoortse asfalt. Natuurlijk alleen als de passagier zich daar goed bij voelde. Die kon met een duim opsteken aangeven of de snelheid opgevoerd mocht worden. Dat het regende mocht de pret niet drukken. Sterker nog, het maakte het extra spannend om met zo’n hoge snelheid over het circuit te racen!

Initiatiefnemer van Groot Hart is Rob Kamphues, de televisie presentator en coureur die op zijn derde aan zijn hart werd geopereerd. In die periode merkte hij al dat er voor ernstig zieke kinderen weinig vertier was. Sinds een aantal jaren zorgt stichting Groot Hart voor een bijzondere ervaring voor ernstig zieke kinderen, door ze mee te laten rijden in een racewagen.