Imke en Wessel van der Aar
Imke en Wessel van der Aar Foto:

Zandvoortse badmintonners genomineerd voor beste sportploeg van 2023

Actueel

Afgelopen seizoen was een sterk jaar voor Imke en Wessel van der Aar, die in de competitie uitkomen voor de Haarlemse badminton topclub Duinwijck. De Zandvoortse Broer en zus zijn met hun BC Duinwijck genomineerd voor de sportploeg 2023 van Haarlem.

De laatste jaren hebben topclubs zich versterkt met veel buitenlandse spelers uit onder andere Denemarken, Schotland, Zwitserland, Frankrijk en Engeland. BC Duinwijck heeft dit niet, maar is wel de club met de meeste Nederlandse selectiespelers van topsportlocatie Papendal. 

In de badmintoncompetitie van seizoen 2022-2023 waren er vier teams favoriet, maar aan het einde van de rit was het BC Duinwijck die landstitel nummer 28 mocht bijschrijven. Voor deze geweldige prestatie is het team voorgedragen voor de sportploeg van Haarlem 2023. De concurrentie komt uit de softbal hoek te weten: Sparks 1, Haarlem Dames en Olympia Haarlem Dames 1. Op 15 maart wordt bekend gemaakt wie de winnaar is.

Dit seizoen zijn de kaarten anders geschud. In dit pre Olympische jaar spelen veel Duinwijck toppers allerlei toernooien om punten te vergaren om zo hoog mogelijk te eindigen op de wereld ranking lijsten. Afgelopen weekend is de reguliere eredivisie afgelopen en werd duidelijk dat Duijnwijk de titel dit jaar niet zal kunnen prolongeren. De ploeg kwam 3 punten te kort om de play-offs te bereiken.

Buitenlandse competities

Naast de drukke toernooikalender van spelers van Duinwijck is er nog een verandering waarmee BC Duinwijck soms last van had, namelijk de beschikbaarheid van de spelers.
Tegenwoordig zijn veel toppers actief in meerdere competities, net zoals er veel buitenlanders in de Nederlandse competitie spelen zijn er ook veel toptalenten uit Nederland die in buitenlandse competities spelen. Imke en Wessel spelen behalve in Nederland ook nog in twee buitenlandse competities, te weten in Zwitserland en Frankrijk. Met beide teams zijn ze momenteel hard aan het knokken om een finaleplek te bemachtigen.

Nederlands Kampioenschap

Wessel en Imke spelen geen toernooien meer, maar komend weekend maakt Imke nog een uitzondering voor het Nederlands Kampioenschap in Almere. Hier zal ze mee gaan doen in het dames dubbelspel met haar oude partner Alyssa Tirtosentono. Het koppel is als tweede geplaatst. Leuk detail is dat Wessel samen met Alyssa nog tweede was geweest bij de Europese Jeugdkampioenschappen in het gemengd dubbel. Wessel gaat overigens wel de coaching rol op zich nemen.

Afgelopen jaar heeft Wessel zich ontwikkeld in het coachen, door via Badminton World Federation (BWF) een trainersopleiding te volgen in Hongarije. Daar heeft hij zijn trainerspapieren level 1 en level 2 gehaald.