De vissersboot ligt donderdagavond nog steeds op het strand
De vissersboot ligt donderdagavond nog steeds op het strand Foto: Irma de Jong-van Middelkoop

Weer niet gelukt met de viskotter: wat nu?

Actueel

Het is donderdagmiddag weer niet gelukt om de vissersboot die al sinds vorige week woensdag op het strand ligt, het water in te krijgen. Het was de zoveelste reddingsoperatie en alle goede hoop ten spijt; de viskotter ligt nog altijd op het strand. 

Na een halve poging op woensdag, had het vandaag moeten gebeuren. Om 17.00 uur, bij hoog water, zouden twee vissersboten de ‘IJmuiden 22’ de zee in gaan trekken. De KNRM had aangeboden te helpen bij het leggen van de sleepverbinding met een sleepkabel van 1.200 meter, shovelbedrijf Gebr. Paap had ter voorbereiding een geul in het zand gemaakt en de schipper zelf had zijn boot zo goed mogelijk voorbereid voor een succesvolle poging.

Bij opkomend water kwam er langzaam beweging in, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg om de boot los te krijgen uit het mulle zand. Tot grote frustratie werd de actie tegen zessen gestaakt.

Hoe nu verder? Dat is de grote vraag. Rijkswaterstaat verlangt dat het vaartuig van het strand wordt gehaald, maar wie dat gaat uitvoeren is niet duidelijk. Vrijdag gaan de instanties met de schipper in gesprek om te kijken welke oplossing nog kan worden gevonden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding