De vissersboot wordt gedeeltelijk gedemonteerd
De vissersboot wordt gedeeltelijk gedemonteerd Foto: Irma de Jong-van Middelkoop

Nieuwe poging voor gestrande boten voor de kust van Zandvoort

Actueel

Nu de storm is gaan liggen ligt de viskotter ‘IJmuiden 22’ nog altijd muurvast in de zandbank ter hoogte van Tijn Akersloot. Zaterdag zijn er voorbereidingen getroffen om het vaartuig alsnog vlot te kunnen trekken. Ook voor de gestrande sleepboot even verderop volgt zondag een nieuwe poging. 

De schipper heeft zaterdagmiddag zoveel mogelijk onderdelen van zijn vissersboot af gehaald. Daar kwam zelfs een slijptol aan te pas. Eerdere informatie dat de boot niet meer te redden zou zijn, weerspreekt Rob Reker, de zoon van de schipper, ten stelligste. “De boot is leeg gehaald om hem lichter te maken zodat deze uit het zand los zou komen. De boot is dus niet afgeschreven. We zijn nog druk bezig om de boot te gaan vlotten”, aldus Rekers mede namens zijn vader, die eigenaar van de viskotter is.  

Even verderop ligt de sleepboot ‘Oceaan 2’, die na een mislukte sleeppoging zelf ook kwam vast te zitten in een zandbank. Deze boot heeft de storm goed doorstaan. Zondagochtend zal bij laag water een sleepverbinding worden aangelegd met een groot bergingsschip, waarna zondagmiddag bij hoog water zal worden geprobeerd deze vlot te trekken. Er is goede hoop dat dit gaat lukken.

Bekijk hier de dronebeelden van Hugo Kurk van de vissersboot tijdens de storm:


Contact: hugokurk89@yahoo.com