Het is nog altijd niet gelukt om een sleepverbinding te maken
Het is nog altijd niet gelukt om een sleepverbinding te maken Foto: KNRM

Twee gestrande boten liggen nog zeker tot zondag op het strand

Actueel

Alle pogingen ten spijt, liggen de twee gestrande boten nog steeds op het Zandvoortse strand. Zowel de viskotter ‘IJmuiden 22’ als de sleepboot ‘Oceaan 2’ zijn maar moeilijk van hun plaats te krijgen. Voorlopig is de hulpactie vanwege de weersomstandigheden twee dagen gestaakt. 

Donderdagmiddag zijn nieuwe pogingen ondernomen om de twee boten van de zandbank af te krijgen, maar niets lukte. In de avond is, na tussenkomst van Rijkswaterstaat, de Multratug 18 van bergingsbedrijf Multraship ter plaatse gekomen om het karwei te klaren. Echter ook deze poging mislukte; de sleepkabels begaven het voordat er een verbinding tot stand kon worden gebracht. De sleepverbinding is verbroken doordat de bolders zijn gesprongen. 

Vanwege de storm en de weersverwachting voor de komende dagen, is nu besloten om tot zondag niets te doen. Volgens Rijkswaterstaat liggen beide boten voorlopig veilig aan land en zullen ze naar verwachting niet van hun plek drijven. De bemanning van zowel de vissersboot als de sleepboot is van boord gegaan, er is beveiliging ingezet om eventuele plundering te voorkomen. 

Sleepboot 'Oceaan 2' met in de verte de 'IJmuiden 22'
Vanmiddag zijn de KNRM'ers te water gegaan om een gebroken sleepkabel te redden