Filoxenia werd de Meest gastvrije ondernemer van Zandvoort
Filoxenia werd de Meest gastvrije ondernemer van Zandvoort Foto: Ebru van der Ploeg

Filoxenia meest gastvrije ondernemer van Zandvoort

Actueel

Op de nationale ‘Dag van de Ondernemer’ werd vrijdagavond in De Haven van Zandvoort de Zandvoortse Ondernemer van het Jaar gekozen. Het thema van de Ondernemersavond (het heette geen Gala meer) was ‘Zandvoort jaarrond gastvrij’. Dit thema was ook van toepassing op de verkiezing, die gewonnen werd door Filoxenia Greek Cuisine. 

Het Griekse restaurant had concurrentie van negen andere ondernemers. De jaren hiervoor werd gekozen uit drie categorieën (Horeca, Retail en Overige). Duidelijk was dat met het thema meest gastvrije ondernemer je al snel bij de horeca uitkwam. 

Kostas Bampatsias en zijn vrouw en kinderen waren zeer vereerd met deze prijs. Bij Filoxenia, wat letterlijk gastvrijheid betekent, zit gastvrijheid in de genen. Kostas wilde vooral kwijt dat hij deze prijs graag opdraagt aan alle gastvrije ondernemers in Zandvoort.

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, kreeg het publiek een theatersessie gastvrijheid voorgeschoteld door ‘gastvrijheid-expert’ Milo Berlijn, die gastvrijheid op alle mogelijke manieren aan de kaak stelde. Op een vlotte, humoristische en interactieve manier nam hij de zaal mee in zijn verhaal, waarin voor het publiek -dat dus vooral uit horeca bestond- veel herkenbaarheid in zat.

Bekijk hier de videoreportage van Zandvoort Inside: