Wethouder Lars Carree vertelde over zijn ervaring met pesten
Wethouder Lars Carree vertelde over zijn ervaring met pesten

Pesten kan invloed hebben op het hele gezin

Actueel

Vrijdagochtend stond wethouder Lars Carree voor groep 8 van de Mariaschool om te vertellen over (cyber)pesten. Hij vertelde openhartig over zijn eigen verleden waarin hij werd gepest en dat hij, ook bij zijn eigen kinderen, ziet dat het nu nog lastiger kan zijn. Door sociale media en WhatsApp-groepen blijft pesten namelijk ook doorgaan na schooltijd. 

Na de introductie van de wethouder gaf Kim van Stichting Wijs en Sterk een workshop aan de leerlingen. Ook zij sprak uit eigen ervaring . Ze werd daarbij bijgestaan door haar vader omdat pestgedrag het hele gezin raakt. De workshop bestond uit een quiz, met voorbeelden van hoe te reageren op pesten. Aan het eind werden groepsafspraken gemaakt met de klas.


Ict bedrijf Reuzado sponsorde de mascotte, broodtrommels, petten en pasjes om te benadrukken dat zij online veiligheid belangrijk vinden

Pesten is altijd een belangrijk onderwerp om te bespreken en omdat het nu zowel de Week van Respect als de Week van Mediawijsheid is, worden er op scholen verschillende speciale lessen gegeven.

Bekijk hier de videoreportage van Zandvoort Inside: