Red Bull Megaloop in Zandvoort in 2019
Red Bull Megaloop in Zandvoort in 2019 Foto: Jarno Schurgers

Groen licht voor Red Bull Megaloop Challenge in Zandvoort

Actueel

Vandaag is bekend geworden dat morgen, dinsdag 19 september, de Red Bull Megaloop Challenge gaat plaatsvinden. De wind trekt morgen aan tot ruim 8 Beaufort (met windstoten tot > 90km/u) en dat maakt de omstandigheden ideaal voor dit spectaculaire kite evenement. 

16 van ‘s werelds beste kiteboarders zijn onderweg naar The Spot om dinsdag hun beste megaloops te laten zien. Tien kiters zijn rechtstreeks door de jury uitgenodigd, de 6 overige deelnemers zijn geselecteerd nadat ze een video van hun skills hadden ingestuurd. 

Een deskundige jury gaat de 16 deelnemers dinsdag beoordelen op hun grootste megaloops in het kiteboarden. Tijdens de Red Bull Megaloop gaat kwaliteit dus boven kwantiteit. Met één megaloop kan de heat gewonnen worden en alleen de hoogst scorende sprong telt (tenzij er een gelijkspel is, dan telt de 2e sprong ook). 

Om te bepalen wie er na de wedstrijd op het podium staan, zijn, in overleg met de riders, de volgende criteria opgesteld waar de riders op beoordeeld zullen worden:

- 70%: Extremity (een combinatie van de hoogte, power en afgelegde afstand en kite angle

- 30%: Execution en Flow (verdeling: trick 15% / stijl 10% / landing 5%)

Programma

Ronde 1 - De beste twee riders van de heats gaan door naar ronde 3. De overige riders uit ronde 1 zullen een tweede kans krijgen in ronde 2

Ronde 2 - De beste twee riders per heat gaan door naar ronde 3

Ronde 3 - De beste twee riders per heat gaan door naar de halve finales

Halve finale - De beste vier riders gaan door naar de finale

Finale  Vier riders strijden om de titel

Het evenement start vanaf 12.00 uur en is gratis te bezoeken voor iedereen die de storm wil trotseren. De wedstrijd is voor de kust bij The Spot. Binnen blijven is ook geen probleem, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Red Bull TV.