Sjors Sportief bezoekt de Zandvoortse basisscholen
Sjors Sportief bezoekt de Zandvoortse basisscholen

Sjors Sportief en Sjors Creatief voor 3e jaar in Zandvoort

Actueel

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van de Zandvoortse basisschoolleerlingen. Sjors is het boegbeeld van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente in 2020 is gestart. Met dit project maken kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennis met uiteenlopende activiteiten. Vorig schooljaar schreven al meer dan 300 kinderen zich in.

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen leerlingen vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Kinderen kunnen zich vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen en mozaïek. 

“Sjors is ieder jaar weer razend populair. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij het project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging”, aldus projectcoördinator Ilonka den Ouden van Team Sportservice.

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Zandvoort in samenwerking met de lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan zestig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 ontvangen.

Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf dinsdag 19 september en is het hele schooljaar mogelijk via de website van Team Sportservice.