Proefrijden met elektrische auto's over het circuit
Proefrijden met elektrische auto's over het circuit

‘Electric Vehicle Experience’ strijkt neer op Circuit Zandvoort

Actueel

De 4e editie van de EV Experience op het circuit van Zandvoort inspireert bezoekers rondom het thema emissievrije mobiliteit. E-trucks, bedrijfswagens, cargobikes, e-bikes en maar liefst 35 automerken staan klaar om bezoekers te enthousiasmeren rondom duurzame mobiliteit. 

De bezoeker ontmoet hier traditionele autobouwers en nieuwe Chinese automerken in de pitboxen die zijn omgebouwd tot pop up stores. Bij deze experience blijft het niet bij kijken, want de laatste modellen staan voor klaar in de pitstraat om een proefrit mee te maken over het circuit.

Initiatiefnemer van de EV Experience Maarten Pompen rijdt zelf inmiddels zes jaar elektrisch en kan honderd argumenten verzinnen waarom elektrisch rijden fijner is. “Maar wanneer ik iemand de sleutels geef en het ze zelf laat ervaren zijn ze direct enthousiast! Door het ervaren van verschillende EV’s op een unieke locatie en het bijwonen van relevante workshops, enthousiasmeren we de bezoekers voor elektrisch rijden.”

Emissievrij wagenpark 

Dit jaar is er ook veel aandacht voor stadslogistiek; binnensteden worden Zero Emissie Zones. Bedrijfswagens met een verbrandingsmotor behoren binnenkort tot de verleden tijd in de stadsdistributie. Welke oplossingen zijn er al op de markt en wanneer moet je aan deze wetgeving voldoen? Al deze vragen voor de zakelijke markt worden beantwoord in workshops tijdens de EV Experience op donderdag en vrijdag. Ook elektrische bedrijfswagens en cargo bikes zijn aanwezig om te testen. Wagenparkbeheerders die hun vloot willen verduurzamen, zijn ook aan het juiste adres. Door relevante kennissessies worden zij bijgepraat over stappen naar een emissievrij wagenpark.

Een uniek overzicht en een blik in de toekomst over emissievrij vervoer vind je van donderdag 21 t/m zaterdag 23 september op het Formule 1 circuit van Zandvoort. Geen brullende motoren of benzinedampen, maar 200 exposanten die inspireren om emissievrije mobiliteit in een stroomversnelling te brengen. Ga naar www.evexperience.nl voor meer informatie, tickets en deelnemende partijen.