vlnr. Prof. Dr. Bernard Uitdehaag, Carine Mijnarends, Helma Meeuwissen, Caren Velink en Jan Ravensbergen (Jan Lammers was tijdens het fotomoment niet aanwezig)
vlnr. Prof. Dr. Bernard Uitdehaag, Carine Mijnarends, Helma Meeuwissen, Caren Velink en Jan Ravensbergen (Jan Lammers was tijdens het fotomoment niet aanwezig) Foto: Neeltje Kleijn

Nieuwe raad van toezicht Nieuw Unicum helemaal compleet

Actueel

Met de komst van Prof. Dr. Bernard Uitdehaag als voorzitter is de raad van toezicht van Nieuw Unicum volledig vernieuwd. Per 1 februari waren Helma Meeuwissen, Jan Ravensbergen en Jan Lammers al benoemd als nieuwe leden van de rvt en niet veel later zijn Caren Velink en Carine Mijnarends toegetreden. 

Uitdehaag is de opvolger van Hans Kruijer, die als voorzitter van de rvt Fred Plukker aanstelde als procesbegeleider. Plukker heeft onder andere ervoor gezorgd dat de rvt weer op volle sterkte is. “Het is een groep mensen om supertrots op te zijn en mooi dat zij zich aan Nieuw Unicum willen verbinden”, aldus de oud-voorzitter. 

De complete raad van toezicht bestaat nu uit 6 personen:

Prof. Dr. Bernard Uitdehaag is per 1 augustus de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Uitdehaag was tot voor kort directeur van het MS Centrum Amsterdam en is een autoriteit op het gebied van onderzoek naar MS. 

Helma Meeuwissen is sinds 2017 directeur langdurige zorg bij Kennemerhart en lid van de raad van toezicht van Zorggroep Amsterdam Oost. Zij brengt een schat aan ervaring mee als het gaat om de kwaliteit van zorg.

Jan Ravensbergen heeft ruim twintig jaar ervaring als (interim-)manager in de gezondheidszorg. De afgelopen jaren focust hij zich vooral op conflictbemiddeling, proces- en projectbegeleiding. Met name in organisaties en arbeidsrelaties.

Jan Lammers is voormalig autocoureur en sportief directeur van de Dutch Grand Prix. Sinds jaar en dag zet hij zich in als ambassadeur van de stichting Vrienden van Nieuw Unicum. Vanaf nu doet hij dat dus ook als toezichthouder.

Carine Mijnarends is bestuurder bij Dianet en brengt ervaring mee op het vlak van diverse bedrijfsorganisatorische en veranderkundige vraagstukken in zorgorganisaties. De rode draad in haar loopbaan is om de kwaliteit van de zorg in balans te brengen met een gezonde en toekomstbestendige exploitatie.

Caren Velink is advocaat en mede-eigenaar van het kantoor Velink & De Die advocaten. Zij richt zich uitsluitend op de gezondheidszorg en staat zorgprofessionals bij in alle sectoren van de zorg. Zij heeft dan ook veel kennis van de wet- en regelgeving waarmee zorginstellingen zoals Nieuw Unicum te maken hebben.

Bewonersraad en ondernemingsraad blij
De bewonersraad en de ondernemingsraad hebben afzonderlijk met alle nieuwe leden van de raad van toezicht gesproken. Beide medezeggenschapsorganen zijn zeer te spreken over deze samenstelling. “Dit is een mooie stap vooruit voor de bewoners van Nieuw Unicum en de organisatie in zijn geheel,” aldus Rogier, voorzitter van de bewonersraad. Maarten Bijlsma, voorzitter van de ondernemingsraad: “Wij zijn heel tevreden met deze nieuwe raad van toezicht. We kunnen nu echt weer gaan bouwen en vooruitkijken.”