De hoes van het nieuwe album van Wendy Moore
De hoes van het nieuwe album van Wendy Moore

Debuut EP ‘Dawn After Dusk’ voor de dromers

Actueel

Nadat Wendy Moore uit Zandvoort voor het eerst in 2019 zich liet horen met ‘So Over Fake Friends’, werkte ze langzaam en toch gestaag verder aan de volgende singles. De coronaperiode deed haar veel en uiteindelijk pakte ze eigenhandig de handschoen weer op met de single ‘That’s Not You’. Van haar eerste single verscheen in 2021 zelfs een remix.

Inmiddels is het dan zover: de debuut EP ‘Dawn After Dusk’ ligt klaar om aan de wereld te laten horen. “Deze EP is gemaakt voor de dromers en degenen die nog steeds in het leven op zoek zijn naar de kleine vonken die hun hart laten branden. De naam ‘Dawn After Dusk’ staat symbool voor alle donkere periodes van ons leven, die uiteindelijk zullen overgaan in een betere morgen”, aldus Wendy. De naam is geïnspireerd door het eerste nummer op de EP wat Wendy als single heeft uitgebracht en dat is het eerder genoemde ‘That’s Not You’.

‘Dawn After Dusk’ kent een opening met Aurora. Het is haast een ‘spoken word’ track waar het instrumentale belangrijker is dan het vocale. Hoe belangrijk dat eerste nummer is, blijkt wel als je de rest van de EP beluistert. Natuurlijk staat daar ook ‘Beast’ op, een nummer waarop Wendy haar hart laat spreken. Deze song is tevens als single uitgebracht. Ook ‘IDK How To Be Fun’ is op de EP terug te vinden, een nummer dat op NPO Radio 2 en Radio Veronica te horen is geweest. 

‘Running’ is een melancholisch nummer. Een rustige song die even stemt tot nadenken, waarin belangrijke thema’s als depressie, eenzaamheid en onzekerheden worden besproken. Belangrijk is dat je ze omhelst. ‘That’s Not You’ hoort eveneens op de EP thuis en vooral die heeft een belangrijke lading, want Wendy heeft eerder verteld dat ze in de coronaperiode de muziek op wilde laten voor wat het is, maar ineens realiseerde ze zich dat het dan wel heel erg zonde is om het bijltje er bij neer te gooien. Het nummer is een boze brief aan haar zelf, waarin Wendy zegt dat opgeven niet in haar bloed zit. ‘Follow this broken compass’ is misschien wel de belangrijkste tekst van de EP, want dat is het gevoel dat veel mensen krijgen die op zoek zijn naar betekenis in deze wereld.

De afsluiter is ‘Ribs Are Cages’ wat een energiek pop-rocknummer is. Toxische relaties heeft Wendy al eerder besproken op haar song ‘Relapse’. Ook hier gaat het over het loslaten van giftige relaties in het leven. Een perfect einde aan een verhaal over groei.

Al met al lijkt ‘Dawn After Dusk’ een gevarieerde en meeslepende EP te zijn, waarin Wendy Moore haar persoonlijke reis en emoties deelt met de luisteraars. De mix van verschillende muziekstijlen en de diepgaande teksten maken het een boeiende luisterervaring voor dromers en zij die op zoek zijn naar betekenis. 

Inmiddels heeft ze met een klein feestje haar EP gepresenteerd en zal ze op donderdag 29 juni te horen zijn op ZFM Zandvoort.

Jaap Koper