Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bibliotheek Zandvoort biedt hulp bij computer, tablet en smartphone gebruik

Actueel

Vanaf maandag 5 juni kan je wekelijks in Bibliotheek Zandvoort terecht met al je vragen over computer, smartphone en internet. De vrijwilligers van Digitaal Sterk! staan iedere maandag tussen 10.00 en 12.00 uur gratis klaar. Het spreekuur is voor iedereen met vragen over computer, tablet of smartphone. Maar ook als je graag wil dat iemand even op het scherm meekijkt bij het installeren van een app.

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland beantwoordt al geruime tijd vragen over computer, smartphone of internet. In Haarlem Noord en Schalkwijk worden wekelijks mensen geholpen bij de spreekuren van Digitaal Sterk! Nu komt Zandvoort daar ook bij. Digitaal Sterk! werkt samen met lokale partners, in Zandvoort wordt nauw samengewerkt met SeniorWeb en PlusPunt.

Samenwerking

Programmaleider digitale geletterdheid van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland Marjolein Backer is blij ook een spreekuur in Zandvoort aan te kunnen bieden. ‘Samen met de Klik & Tik-cursus die we al geven in Zandvoort, kunnen we voor vele mensen hulp dicht bij huis bieden.’ Het spreekuur van Digitaal Sterk! is een toevoeging aan een breed scala aan hulp in Zandvoort. ‘De diensten in Zandvoort vullen elkaar goed aan’ zegt Backer. ‘We hebben nauw contact met SeniorWeb, Pluspunt en de Formulieren Werkplaats.’ Zo kan je naast Digitaal Sterk! op de eerste dinsdag van de maand terecht bij SeniorWeb. Of voor vragen over formulieren op Maandag in de Bibliotheek bij de Formulieren Werkplaats van Pluspunt.

Digitaal Sterk!
Het spreekuur biedt gratis hulp bij computer, smartphone, social media en internet. De vrijwilligers van het Digitaal Sterk! Centrum helpen je bij al jouw vragen op digitaal gebied. Bijvoorbeeld hoe je wifi op je telefoon instelt, hoe de DigiD App werkt, vragen over online bankierenof hoe je een app op je tablet installeert. Misschien wil je in jouw eigen tempo oefenen op de computer of zoek je juist naar een computercursus in een groep. Samen met de vrijwilliger bespreek je wat nodig is en hoe je kunt werken aan jouw digitale vaardigheden.

Wil je alvast een afspraak maken voor het spreekuur? Bel dan naar 023-5115348, mail naar digitaalsterk@bibliotheekzuidkennemerland.nl of kom langs in de Bibliotheek Zandvoort: Louis Davidscarré 1.