Dansend protest van de Dance Academy
Dansend protest van de Dance Academy

Dance Academy dreigt noodgedwongen te moeten stoppen

Actueel

De Dance Academy moet noodgedwongen stoppen. Het bedrijf kan de huur en de salarissen van het personeel niet langer opbrengen. Ook de gestegen energieprijzen spelen daarbij een belangrijke rol.

Het nieuws is bij de kinderen en hun ouders als een bom ingeslagen. Eigenaresse van de Dance Academy, Arliene Beaumont heeft deze week het slechte nieuws naar buiten gebracht. Zij is er zelf ook kapot van. 

Dat er snel iets moet gebeuren ziet ook de gemeente in. Donderdagmiddag is er spoedoverleg geweest tussen de wethouders Gert-Jan Bluijs en Lars Carree en de eigenaressen Arliene en Mischa Suttorp, om te kijken of er op korte termijn een oplossing te vinden is. Ter ondersteuning van Arliene en Mischa waren tientallen kinderen naar het gemeentehuis gekomen om dansend hun steun te betuigen. Zij wilden laten zie hoe belangrijk de dansclub voor ze is. 

Dat zagen beide wethouders met eigen ogen. “Het mag niet gebeuren dat meer dan 200 kinderen hun danspassie niet langer kunnen uitoefenen in Zandvoort”, liet wethouder Bluijs zich ontvallen. 

Financieel kan de gemeente niets beteken voor de dansschool, want het is een commercieel bedrijf. Wel denken de wethouders mee of er niet een andere locatie te vinden is. Arliene vraagt zich af of het leegstaande museum niet een mogelijkheid is. Gert-Jan Bluijs opperde of De Krocht geen tijdelijke oplossing kan zijn. Daar ligt een prachtige houten vloer in, die ideaal is om te dansen. Beide partijen gaan kijken wat op korte termijn mogelijk is. Volgende week komen ze weer bij elkaar voor nader overleg.

Inmiddels zijn ook de ouders in actie gekomen. Zij willen dat hun kinderen hun grote hobby kunnen blijven uitoefenen. Van alle kanten wordt er hulp aangeboden. Zo is er een ouder die tweeduizend euro per jaar wil sponsoren, ook wordt gewerkt aan een Club van Honderd om de Dance Academy te steunen. 

De kinderen zelf zijn vreselijk geschrokken van het slechte nieuws. Dimphy Roseleur, die dagelijks in de dansschool te vinden is, kan het niet geloven: “Ik heb de hele nacht wakker gelegen. Het kan toch niet zo zijn dat we niet meer kunnen dansen in Zandvoort.”

Arliene hoopt dat de Dance Academy overeind kan blijven. Zelf heeft ze er ook over gedacht om van het bedrijf een vereniging te maken. Dan is subsidie van de gemeente wellicht wel mogelijk. 

Als er niet snel een oplossing komt dan houdt de Dance Academy, die zeven jaar actief is in Zandvoort, vanaf 1 juli op te bestaan. Dat zou een kinderramp voor Zandvoort betekenen.