Bewoonster Karin opperde het initiatief voor een plantjesmarkt
Bewoonster Karin opperde het initiatief voor een plantjesmarkt

Lente bij Nieuw Unicum

Actueel

Donderdag 1 juni werden bij Nieuw Unicum letterlijk de bloemetjes buiten gezet. Of eigenlijk de plantjes, want er werd een plantjesmarkt georganiseerd voor de bewoners.

De meeste bewoners kunnen niet makkelijk naar een tuincentrum, maar hebben vaak wel een tuintje of een balkon. De plantjes zijn deze dag voor een klein bedrag te koop. Bewoonster Karin opperde het idee voor een plantjesmarkt: “We hebben wel met regelmaat een kledingmarkt, maar dit was er nog niet. Ik ben er heel blij mee. Er is veel keus aan buiten- en binnenplanten. En er zijn vandaag veel vrijwilligers die je meteen helpen om ze in de tuin te zetten. Hopelijk is dit het begin van een traditie!” 

Aanwezig waren Stukart Tuinen, tuincentrum Oosteinde en kwekerij De Winter. Met een crowdfundingsactie is er geld ingezameld om deze plantjesmarkt mogelijk te maken. Ruim 70 betrokkenen (mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en mensen uit de omgeving) hebben een donatie gedaan. De Stichting Vrienden van Nieuw Unicum heeft het ingezamelde bedrag verdubbeld.

Afbeelding