Afbeelding

Liever een goede buur…

Actueel

Ben jij graag een goede buur? En heb jij ook graag een goede buur? In Zandvoort kun je je aanmelden om mee te doen met het project Lief & Leed straat. 

Lief & Leedstraten krijgen een potje (van maximaal € 80,-) om buren op speciale momenten namens de straat of flat een hart onder de riem te steken en op een leuke manier contacten te leggen. 

In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt, bij verlies of geboorte of het halen van een diploma. Zo dragen buren bij aan de sociale cohesie in hun eigen straat. Iedereen kan hieraan meedoen.

“Pluspunt, Pré Wonen en de gemeente hebben allemaal een duit in het Lief & Leed zakje gedaan om Lief & Leedstraten in Zandvoort waar te kunnen maken. We hebben hiervoor alleen nog maar goede buren nodig”, vertelt Hella Wanders die het project namens Pluspunt begeleid. “Lief & Leed straten hebben 1 à 2 gangmakers. Deze gangmakers dragen zorg voor de bonnen van de uitgave uit het Lief & Leedpotje, ontvangen een starterspakket en krijgen de kans om andere gangmakers te ontmoeten.”

Iedere flat of straat kan meedoen. Het kost weinig tijd en levert veel op wanneer buren op een mooie manier elkaar een hart onder de riem kunnen steken. Wil je je aanmelden of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar liefenleed@pluspuntzandvoort.nl.