Werk van analoog fotograaf Walter Sans
Werk van analoog fotograaf Walter Sans

Open atelier in oude brandweerkazerne

Actueel

De kunstenaars in de oude brandweerkazerne aan de Duinstraat stellen tijdens Pinksteren hun atelier open. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Henk Kist is vele jaren geleden op het creatieve pad gezet en begeleid door Paul van Wierst. Het resultaat is een schilder van divers werk, niet geplaagd door enige stijl verplichting , maar altijd met plezier en liefde voor vorm en kleur. 

Willy Ypenburg schildert en haalt haar inspiratie uit de natuur, de verstilling en de alledaagse dingen. Haar vorm en kleurgebruik is minimaal maar krachtig. Door haar intuïtieve aanpak behoudt haar abstracte werk onderling een samenhang.

Walter Sans fotografeert vooral analoog, hij is wars van beeldbewerking en wil pure beelden. Tijdens het Pinksterweekend zijn er nieuwe Cyanotypen van onze duinen te zien. Elke print is uniek en getoond met botanische kruiden of bloemen. 

Joan Bergmans is gespecialiseerd in illustraties, schilderkunst en digitaal design. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur en surfcultuur. Haar illustratie stijl kenmerkt zich door de vele details of juist de simpele lijnen.

De oude brandweerkazerne is aanstaande zondag en maandag van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken. De ingang is via de stalen buitentrap aan de rechterkant van het gebouw.

Ook atelier Akwaaba in de voormalige smederij (Schelpenplein 12, praktisch om de hoek van de Duinstraat) is op pinksterzondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Ellen Kuijl werkt hier met glas en metaal en verwerkt dit tot betoverende objecten.