Afbeelding
Foto: Maatschappelijk werker Deborah Koelewijn

Nieuw in Zandvoort: Lief & Leedstraten

actueel

Lief & Leedstraten is een initiatief uit Rotterdam dat inmiddels in allerlei steden in Nederland is doorgevoerd. Per 1 augustus zijn DOCK Zandvoort, Pluspunt en het Sociaal Wijkteam ook aangesloten met Lief & Leedstraten Zandvoort.


Wie in Zandvoort woont, kan zich hiervoor aanmelden als gangmaker. Hierdoor maak je aanspraak op een Lief & Leedpotje waarmee je een kleine attentie kan verzorgen voor een buur die wat extra aandacht nodig heeft. Vanwege nare gebeurtenissen zoals ziekte of het verlies van een dierbare of vanwege fijne gebeurtenissen zoals het behalen van een diploma of de geboorte van een baby. Kijk voor meer informatie over DOCK Zandvoort op www.dock.nl/haarlem/zandvoort.


Naar elkaar omkijken


Contactpersoon voor Lief & Leedstraten Zandvoort is maatschappelijk werker Deborah Koelewijn: “Ik vind Lief & Leedstraten een ontzettend mooi initiatief. We zien dat het goed werkt in Haarlem en we zouden het geweldig vinden als het in Zandvoort ook voor meer sociaal contact en verbinding onder de inwoners zou kunnen gaan zorgen. We hebben hier en daar al laten vallen dat we dit gaan starten en we merkten dat inwoners daar heel positief op reageerden. We hopen dan ook dat veel mensen zich gaan aanmelden als gangmaker en dat er warme, zorgzame straten ontstaan waarbij bewoners naar elkaar omkijken. Aanmelden kan vanaf nu!”


Aanmelden


Wil je je aanmelden als gangmaker of wil je meer informatie over Lief & Leedstraten Zandvoort? Stuur dan een e-mail naar liefenleed.zandvoort@dock.nl.