Afbeelding
Foto: Per 1 juli 2022 wordt in heel Zandvoort een nieuw parkeerbeleid ingevoerd

Voorbereidingen gestart voor invoering parkeerbeleid

actueel

Op 1 juli gaat in heel Zandvoort een nieuw parkeerbeleid in werking. Ter voorbereiding worden vanaf deze week bewonersbrieven gestuurd met een oproep om een parkeervergunning aan te vragen. Dit gebeurt gefaseerd om de drukte bij de afdeling van Parkeerservice te spreiden.


De brieven worden in drie fasen verstuurd. Maandag zijn de eerste brieven verzonden en de volgende rondes gaan op 20 mei en 24 mei op de bus. De brieven worden verzonden vanuit gemeente Zandvoort en Coöperatie ParkeerService. Laatstgenoemde is de uitvoerende instantie.


Voor bewoners is de eerste vergunning gratis. In de brief staat een uitgebreide uitleg over de verschillende vergunningen en hoe deze kan worden aangevraagd. De nieuwe vergunningen zijn volledig digitaal. Dit betekent dat het bekende papieren vignet achter de voorruit verdwijnt. Vanaf 1 juli geldt het nieuwe parkeerbeleid en vanaf dan moet iedereen de nieuwe digitale vergunning gebruiken.


Meer informatie


De gemeente gaat in juni inloopbijeenkomsten organiseren waarop bewoners vragen kunnen stellen over de invoering van het parkeerbeleid. Deze bijeenkomsten zijn op 3, 8 en 14 juni. Meer hierover valt te lezen in de bewonersbrief.

Afbeelding