14 augustus 2019

Liefdadigheidsdag ‘Vechten voor Carmen’

Strandpaviljoen 20A, Buddha Beach, organiseert in samenwerking met Buddha Gym op zondag 25 augustus een speciale dag voor Carmen Sandbergen, de ongeneeslijk zieke dochter van Bettina en Andor Sandbergen. Carmen komt regelmatig, samen met haar ouders en jongere zusje Dauphine, bij Buddha Beach.

Carmen lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Hierdoor is ze zeer ernstig meervoudig complex gehandicapt. Ze is blind, slechthorend, niet mobiel, afhankelijk van sondevoeding en ze breekt regelmatig zonder reden haar botten. Jeroen Pijtak van Buddha Gym: “Ondanks al deze beperkingen is zij toch een blij meisje. Daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen. Wij doen hier bij Buddha Beach aan kickbokstraining en vechten dan op onze manier, maar Carmen is degene die dagelijks echt vecht! En wel voor haar leven. Vandaar deze benefietdag ‘Vechten voor Carmen’.”

Jeroen Pijtak legt uit waar de opbrengst voor gebruikt gaat worden: “Carmen verdient onze steun en dat geldt ook voor haar ouders, die elke dag zo liefdevol voor haar zorgen. Dat is heel zwaar, maar ze doen dat met al hun liefde en inzet. Omdat Carmen niet kan lopen of kruipen wordt zij vervoerd in een rolstoel en moet zij altijd worden getild. Dat valt niet mee. Omdat zij uit haar huidige rolstoel is gegroeid, wacht zij op een nieuwe grotere stoel. Die past echter niet meer in een gewone personenauto en zij is inmiddels te zwaar om steeds getild te worden. Daarom is de aanschaf van een rolstoelbus noodzakelijk geworden. Met ‘Vechten voor Carmen’ willen we geld ophalen zodat Bettina en Andor dat kunnen gebruiken bij de aankoop van een geschikte bus.”

Iedereen die Carmen een goed hart toedraagt kan zich voor deze dag inschrijven, voor Carmen. Volwassenen kunnen voor een bedrag van € 30 meedoen met een kickbokstraining, een les bootcamp of yoga. Door Buddha Beach wordt een lunch met koffie of thee geschonken. Voor kinderen kost deelname € 20. Voor hun is er de activiteit ‘Natuur Natuurlijk’, waarbij ze op een spannende manier zien wat er allemaal in de zee leeft. Ook kunnen ze kickboksen en meedoen met leuke spelletjes.

De speciale dag begint om 09.00 uur. Aanmelden voor 18 augustus: telefonisch op 06-42631503 of via info@buddhabeach.nl. Wie niet kan meedoen aan ‘Vechten voor Carmen’, maar wel iets voor haar wil doen, kan een sponsorbordje kopen voor de ‘Vrienden van Carmen Wall of Fame’ bij de ingang van Buddha Beach. Dit bordje zal door de bekende Zandvoortse kunstenares Marianne Rebel worden beschilderd met naam, bedrijfslogo of tekst naar keuze. De kosten hiervan bedragen eenmalig € 100, waarvan € 80 ten goede komt aan de Stichting Metakids, dat het geld beschikbaar stelt voor onderzoek van deze ongeneeslijke ziekte, zodat in de toekomst genezing mogelijk wordt. Informatie over de sponsorbordjes is verkrijgbaar bij Buddha Beach.

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws