09 juni 2019

Ruim 8.000 toeschouwers bij Red Bull Megaloop 

Ondanks de code geel hebben ruim 8.000 toeschouwers zaterdagochtend gezien hoe de Zuid-Afrikaanse kitesurfer Ross-Dillon Player de Red Bull Megaloop op het Zandvoortse strand heeft gewonnen. De Zuid-Afrikaanse Oswald Smith en de Nederlander Lasse Walker behaalden de tweede en derde plaats.

De condities voor de Zandvoortse kust waren met windkracht 9 extreem te noemen. Terwijl de rest van Nederland liever binnen bleef gingen 16 internationale riders het gevecht met de Noordzee aan. De kiteboarders kwamen dit jaar overgevlogen uit Spanje, Frankrijk, Zuid-Afrika, Polen, Denemarken en Nederland. Ze maakten sprongen van zo'n 25 meter hoog en bijna 100 meter ver. De jury beoordeelde de atleten op de hoogte, afstand, stijl en uitvoering van de megaloops.

Winnaar Ross-Dillon Player kon niet geloven dat hij heeft gewonnen: "Na de eerste ronde dacht ik dat ik naar huis zou moeten, maar daarna heb ik alle vier resterende heats gewonnen. Het ging gewoon zo goed.”

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws