07 juni 2019

Zaterdagochtend Red Bull Megaloop 

Zaterdag gaat het stormen in Zandvoort. Minimaal windkracht 8. Voor veel mensen een reden om niet naar het strand te gaan en voor veel kitesurfers is dit ook te extreem. Maar voor 16 geselecteerde (internationale) top riders worden het perfecte condities voor de Red Bull Megaloop. Al bijna twee jaar wachten ze op de perfecte omstandigheden voor deze extreme kiteboardwedstrijd. En zaterdag 8 juni is het eindelijk zo ver. 

De megaloop is één van de moeilijkste tricks in kiteboarden, waarbij je zo'n 15 meter hoog springt, vervolgens jezelf als een soort katapult lanceert en horizontaal een voetbalveld ver vliegt. De kiteboarders strijden in verschillende 'heats' tegen elkaar. Een jury beoordeelt de sprongen op extremiteit en stijl. En de beste riders gaan door. 

Het evenement is gratis te bezoeken voor iedereen die de storm wil trotseren. De wedstrijd is bij Watersportcentrum The Spot en begint rond 08.00 uur. Wie liever binnen blijft, kan de wedstrijd live volgen op Red Bull TV.

De vorige editie vond plaats in 2017. Toen won de Zuid-Afrikaan Joshua Emanuel.

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws