14 mei 2019

Onderleiding van sportpresentatrice Hélène Hendrikx hebben Formule 1-baas Chase Carey, sportief directeur Jan Lammers en burgemeester Niek Meijer de komst van de formule 1 naar Zandvoort bevestigd. De exacte datum is nog niet vastgesteld, die wordt later deze maand pas bekend gemaakt. 

In een overvolle Paddock Club, in de binnenbocht van de Tarzanbocht, werd aan de internationale pers het grote nieuws gepresenteerd. Het contract is voor 3 jaar, beginnend in 2020. Met name het grote enthousiasme van de Nederlandse racefans en de prachtige locatie van het circuit in de duinen, heeft voor de FOM de keuze voor Zandvoort vergemakkelijkt. 

Na de korte toelichting van Carey over de keuze voor Zandvoort, werden onder andere vragen gesteld over de inrichting van de baan. Jan Lammers: "De start/finish komt iets meer richting Tarzanbocht zodat de hele strartgrid zichtbaar is voor de hoofdtribune. De Gerlachbocht wordt iets vergroot (veiligheid), de Hugenholzbocht wordt iets verbreed, de Hans Ernstbocht wordt aangepast en de Arie Luyendijkbocht wordt iets ruimer gemaakt zodat de coureurs met maximale snelheid het rechte eind op kunnen." 

Ook werden meerdere vragen gesteld over de bereikbaarheid. "Goede communicatie om slim te reizen is belangrijk. Zandvoort is bereikbaar per trein, bus en fiets, maar langer blijven kan natuurlijk ook. Zandvoort is een fantastisch dorp om langer dan 3 dagen te verblijven", aldus Lammers, Zandvoorter in hart en nieren.

Ook zullen er aanpassingen komen aan de pitsstraat en zullen er tribunes bij komen. Volgens Lammers is er voldoende tijd om de aanpassingen op tijd gereed te krijgen voor volgend jaar mei. 

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws