01 mei 2019

‘Sportief verbinden’ van sportclubs en andere beleidsterreinen

Het project ‘Sportief verbinden’ kan een match maken tussen sportverenigingen en andere beleidsterreinen. Op dinsdag 28 mei wordt daarom de ‘goede-voorbeelden-sessie’ Sportief Verbinden georganiseerd. Vanaf 19.00 uur zijn sportverenigingen en partners uitgenodigd in het raadhuis. Daar worden zij geïnspireerd om op thema’s als gezondheid, jeugd, onderwijs en senioren tot samenwerking te komen.

Sport raakt diverse beleidsterreinen. Door samen te werken biedt de sport over en weer kansen in het realiseren van doelstelling in het sociaal domein. Tijdens de ‘goede-voorbeelden-sessie’ op dinsdag 28 mei geven de gemeente en Team Sportservice toelichting op de wijze waarop partijen worden gestimuleerd tot samenwerking. Aan de hand van goede praktijkvoorbeelden worden de aanwezigen geïnspireerd. Als er goede matches tot stand komen, is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een opstartsubsidie.

Voorbeelden
Er zijn inmiddels al veel goede voorbeelden van sport en de koppeling naar het sociaal domein. Verenigingsadviseur Hubert Habers van Team Sportservice: “Denk bijvoorbeeld aan walking football bij SV Zandvoort en walking basketball bij The Lions. Of projecten tegen overgewicht die voorheen in Zandvoort samen met sportscholen en de GGD werden aangeboden. Ook is er sportaanbod in de wijk, zijn er rollatorwandelingen en re-integratietrajecten bij verenigingen. Allemaal mooie voorbeelden voor onze gemeente.”

Habers ziet dat sportverenigingen uit zichzelf vaak al voor sociale participatie zorgen. “Zij faciliteren niet alleen aanbod op het gebied van sport en in accommodaties, maar bieden ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.” Deze sociale contacten kunnen helpen tegen eenzaamheid en zorgen voor connecties op de arbeidsmarkt. Voor specifieke doelgroepen als jeugd en ouderen kan sport bijdragen aan het gezond en positief opgroeien van de jeugd en langer zelfstandig thuis wonen van ouderen.

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws