13 april 2019

Baanofficial bedreigde ‘Rust bij de Kust’

Een  baanofficial van Circuit Zandvoort blijk vorige week de dreigmail naar ‘Rust bij de kust’ gestuurd te hebben, waarin opgeroepen werd om leden van de stilteclub een nekschot te geven. Voorzitter Karel van Broekhoven had aangifte gedaan.

“Dat alle leden van die huilende club even een nekschot krijgen. Circuit ligt er al langer dan dat al die mensen leven", schreef de man in een reactie bij een bericht over Rust bij de Kust op de Facebook-pagina van de Zandvoortse Courant. Volgens het Haarlems Dagblad wordt in opdracht van circuitdirecteur Robert van Overdijk de vrijwilliger voor onbepaalde tijd geweerd van het circuit. De man werkt voor de stichting Officials Club Automobielsport die in totaal zo’n driehonderd vrijwilligers heeft die voor de veiligheid zorgen op en rond Circuit Zandvoort. Van Overdijk wil de official alleen een tweede kans geven als hij zijn welgemeende excuses aanbiedt. “De heer Van Broekhoven moet er een goed gevoel bij hebben. Dat bepaalt of we deze ervaren vrijwilliger hier nog toe zullen laten.’’, schrijft de regionale krant.

Volgens het lid van de Officials Club Automobielsport (OCA) drijft Rust bij de Kust de samenleving “verder uit elkaar met hun schreeuw om stilte en ze wonen niet eens in Zandvoort”. En de man blijkt dus te werken voor de stichting OCA, die voor de veiligheid zorgen op en rond Circuit Zandvoort. Volgens de politie is hij “een hele brave huisvader”, is die het allemaal niet echt zo meent. De man heeft een 'uitbrander' van de politie gekregen.

Deel dit artikel via:

Zandvoort Cashback Card

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws