01 januari 2019

Foto’s Laurens Bosch

Gewonden na vechtpartij

De jaarwisseling in Zandvoort is onrustig verlopen. Bij een grote vechtpartij in een horecagelegenheid in de Haltestraat zijn rond half vijf een paar gewonden gevallen. De politie kreeg in eerste instantie de melding van een steekpartij. Ter plaatse troffen ze meerdere gewonden aan, waarvan niet duidelijk was op welke manier ze gewond geraakt zijn.

Een vrouw had een snijwond opgelopen. Het is echter onduidelijk of de wond is ontstaan door een steekpartij of dat ze in gebroken glaswerk is gevallen. In ieder geval is deze gewonde vrouw door de medewerkers van de opgeroepen ambulance behandeld, net als een man. Een andere vrouw is met de politie meegereden naar het bureau en daar door broeders van een andere opgeroepen ambulance opgevangen. Beide dames zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De man is ter plaatste aan zijn (lichte) verwondingen behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


Twee arrestanten in de Swaluëstraat

Twee arrestaties
Het was erg onrustig in het centrum van Zandvoort. In de Swaluëstraat heeft de politie twee aanhoudingen verricht. Deze twee mannen zijn naar het politiebureau overgebracht met een arrestantenbusje. Wat zij op hun kerfstok hebben, is vooralsnog niet bekend. Het is ook nog niet bekend of de beide arrestanten met de vechtpartij te maken hebben gehad.

Update
Ondertussen is er meer bekend geworden door een politiebericht dat vanochtend gepubliceerd is. Hieronder het volledige bericht:

Op dinsdagmorgen omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in een horecaonderneming aan de Haltestraat in Zandvoort. Ter plaatse bleek personeel te proberen sommige klanten naar buiten te werken. Toen de politie een van deze gasten naar buiten trok, ging een 19-jarige Zandvoorter vol in verzet. De politie moest gepast geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hierbij werd een van de politiemensen meerdere malen tegen zijn hoofd gestompt. De man wist aanvankelijk te ontkomen.

Vanwege het rumoer rondom het café besloot de politie het publiek te verspreiden. Even later ontstond echter een opstootje in de Rozenobelstraat. Ook hier bleek de verdachte bij te zijn. De man ging er vandoor, maar even verderop, in de Achterstraat, ging hij onderuit. Toen de politie de verdachte aanhield, probeerden twee mannen hem te ontzetten. Ook deze personen zijn aangehouden. Het ging om twee 21-jarige mannen uit Zandvoort.

Deel dit artikel via:

vacatures-zandvoort.nl

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws