12 oktober 2018

Renger v.d. Zande (archieffoto)

Circuit Zandvoort ziet af van contractverlenging DTM 

De prestigieuze DTM-race om het toerwagenkampioenschap van Duitsland, verhuist komend jaar naar Assen. Daarmee komt er na 18 jaar een einde aan deze serie grote races op Circuit Zandvoort (CZ). Tevens gaat komend jaar Mercedes van het DTM-toneel verdwijnen en komt Aston Martin daarvoor in de plaats.

“De beslissing van een luxe sportwagenfabrikant als Aston Martin is een historische gebeurtenis voor onze klasse en een mijlpaal voor de internationale oriëntatie van de DTM. Aston Martin geeft een signaal af aan andere fabrikanten”, aldus DTM-baas Gerhard Berger.

Financiële reden
Volgens Circuit Zandvoort is de beslissing om de komende periode niet met de DTM in zee te gaan van de directie van het Zandvoortse duinencircuit zelf. In een reactie zegt C.O.O. Erik Weijers: “De afgelopen periode hebben wij met DTM-organisator ITR onderhandeld over een nieuw contract. Immers wilde DTM graag weer op Zandvoort rijden. De financiële voorwaarden die door ITR werden gesteld lagen echter ver bij onze mogelijkheden vandaan. Uit het feit dat ook Red Bull Ring en Hungaroring niet meer op de kalender staan, maken we op dat men ook daar niet met ITR tot overeenstemming heeft kunnen komen.”

Favoriete circuit
“Uiteraard kijken we met veel plezier terug op 18 jaar DTM op Circuit Zandvoort, met de overwinning van Christijan Albers voor eigen publiek in 2003 als een van de hoogtepunten uit die periode. Vrijwel alle DTM-coureurs beschouwen Zandvoort als hun favoriete circuit. We sluiten een terugkeer van de serie naar Zandvoort in de toekomst dan ook zeker niet uit”, sluit Weijers af.

Van de 12 UBO-dagen die de DTM jaarlijks kan gebruiken, gebruikte de DTM er drie. Daar zal een nieuwe invulling voor komen. Circuit Zandvoort gaat op zoek naar een nieuw en aansprekend internationaal evenement.

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws