29 juni 2018

Foto: MeerWaarde

Extra overlastspreekuur met burgemeester 

In aanwezigheid van burgemeester Niek Meijer wordt op woensdag 4 juli van 15.00 tot 16.00 uur een extra overlastspreekuur van Buurtbemiddeling gehouden. Tijdens dit overlastspreekuur is tevens de ondertekening van het vernieuwde convenant buurtbemiddeling 2018-2021.

Buurtbemiddeling is sinds de start in 2009 een gezamenlijke activiteit van de politie, woonstichting de Key, buurtbemiddeling MeerWaarde en de gemeente Zandvoort. Het is een laagdrempelige manier om conflicten, pesterijen, overlast en andere ergernissen tussen buren in een vroeg stadium aan te pakken.  Buurtbemiddeling biedt inwoners aan om (als het zelf niet lukt) onder begeleiding in gesprek te komen met hun buren over een bepaald probleem.

Het blijkt al jaren dat deze werkwijze zijn vruchten afwerpt. In Zandvoort zijn er jaarlijks rond de 30 gevallen van burenoverlast waarin er door buren hulp wordt gezocht bij Buurtbemiddeling. Ongeveer 70% daarvan is met succes opgelost. 

Buurtbemiddeling is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 14.00 uur via tel. 023-5698883. Iedere eerste dinsdag van de maand tussen 15.00 en 16.00 uur is er een overlastspreekuur in Pluspunt. Dan zijn vertegenwoordigers van de partners van buurtbemiddeling aanwezig voor informatie en advies.

Deel dit artikel via:

vacatures-zandvoort.nl

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws