Afbeelding

Historische Grand Prix - Formule 3

vrijdag 9 juni 2023 0:00 tot zondag 3 september 0:00

Op het circuit van Zandvoort werd van 1952 tot 1985 de Nederlandse Grand Prix gehouden als onderdeel van het wereldkampioenschap Formule 1. Enkele opmerkelijke F1-coureurs die in Zandvoort hebben gewonnen, zijn onder meer Alberto Ascari, Jim Clark, Jackie Stewart en Niki Lauda. Het circuit heeft ook andere autosportevenementen georganiseerd, zoals de Dutch Grand Prix.

De tentoonstelling in het Zandvoorts Museum zal gaan over de Formule 3. Een type racewagen met open wielen die wordt gebruikt in verschillende motorsportkampioenschappen voor junioren, waaronder het FIA Formule 3-kampioenschap.

Deze auto’s zijn ontworpen om jonge coureurs de kans te geven hun vaardigheden aan te scherpen en hun talent te laten zien in een zeer competitieve omgeving. De auto’s hebben een aerodynamisch koetswerk en krachtige motoren die aanzienlijke hoeveelheden snelheid en vermogen kunnen produceren.

Meer informatie: https://www.zandvoortsmuseum.nl/nl/museum/evenementen-overzicht

Locatie