De Kazerne Zandvoort
De Kazerne Zandvoort Foto:

Open dag Kazerne Zandvoort

zaterdag 27 mei 2023 12:00 t/m 15:30

Brandweer Zandvoort organiseert op zaterdag 27 mei een open dag op de kazerne aan de Linnaeusstraat 2. 

Naast een bezichtiging van de kazerne zit de dag vol met demonstraties, o.a. van het Young Fire & Rescue Team, autowrakken openknippen en wat zijn de gevaren van een ontploffende gastank? 

Brandveilig Wonen zal aanwezig zijn en aan de hand van VR-brillen de gevaren van een woningbrand laten zien. 

Ook wordt er veel materiaal tentoongesteld (zoals een oude en nieuwe ladderwagen, maar ook een pomp- en een slangenwagen) en zal ook de Zandvoortse Reddingsbrigade met een strandauto en een aantal boten aanwezig zijn. Op deze manier willen we bewoners graag laten zien wat er allemaal gebeurt op de kazerne en hopen we ook dat zij enthousiast raken en lid willen worden van de (vrijwillige) brandweer!

Mooi weer zou mooi meegenomen zijn, want er worden ook verschillende spelvormen voor kinderen uitgezet, onder andere een blusspel met waterspuiten en een visspel. En voor de kleintjes is er een luchtkussen!

Locatie