Afbeelding
Foto:

Beroemd in Zandvoort

vrijdag 7 april 2023 0:00 tot zondag 11 juni 0:00

Zandvoort is qua omvang en inwonersaantal een kleine gemeente, maar vele bekende kunstenaars, sporters, artiesten en andere spraakmakende personen hebben of hadden een bijzondere band met Zandvoort.

In de expositie in het Zandvoorts Museum tonen wij u beroemdheden zoals Toon Hermans, Rob Slotemaker, Alain Clark en Frans Molenaar.

Bij de personen komen er verhalen en foto’s van hun tijd in Zandvoort. Of de beroemdheid op een podium. Of met een bijzonder aandenken. Denk aan de gitaar van Alain Clark of de racefiets van Roy Schuiten. De “baaie” rok van Rika Jansen en de authentieke bar van John Kraaijkamp sr. uit de tijd toen hij vlakbij de Watertoren woonde.

Maar we laten ook muziek horen van Lou Bandy en niet te vergeten: de stem van Nederland. Philip Bloemendal, de bekende man van het Polygoon journaal.

Kortom, een lust om naar te kijken en naar te luisteren. Kijk en beleef het leven van een beroemd mens aan de hand van verrassende verhalen en markante objecten. Als eerbetoon aan alle beroemdheden met een groot hart voor Zandvoort.

Meer informatie: https://www.zandvoortsmuseum.nl/nl/museum/evenementen-overzicht