Afbeelding

Classic Concerts

zondag 17 december 2023 15:00

BAROKENSEMBLE CON PIACERE – KERSTCONCERT

Barokensemble Con Piacere bestaat uit:
Kiki Mulder – sopraan
Kristin Denzer – alt
Pieter Helmhout – tenor
Roeland Gerritsen – bas/bariton
Patrick Vercammen – barokcello
Daan van der Vliet – theorbe/barokgitaar


Barokensemble Con Piacere is een muziekgezelschap dat al sinds 1998 bestaat. Door de jaren heen heeft het ensemble veel verschillende samenstellingen gekend, maar altijd met dezelfde intentie: samen mooie muziek maken, liefst uit de late renaissance en de Barok. In de basis bestaat het ensemble uit vier of vijf zangers met begeleiding van een continuo van barokcello/gamba, theorbe en clavecimbel/orgel.
Het ensemble heeft een voorliefde voor vroege Italiaanse barokmuziek, maar heeft door de jaren heen ook mooie programma’s gebracht met muziek van Duitse, Engelse, Poolse en Nederlandse componisten.
Soms werkt Con Piacere ter voorbereiding op concerten samen met een coach. Zo hebben we met veel plezier samengewerkt met Leo Quaytaal, Willem Mook, Enrico Ruggieri. De afgelopen drie jaar was blokfluitist en ensemblecoach Bert Honig onze enthousiaste begeleider, onder andere in de voorbereiding op ons 20-jarig jubileumconcert in 2018.

Locatie: Protestantse kerk
Aanvang: 15.00 uur

Meer informatie: www.classicconcerts.nl

Locatie