Afbeelding

Classic Concerts

zondag 12 november 2023 15:00

SYMFONIEORKEST HAERLEM O.L.V. NICOLAS DEVONS

Het SOH werd opgericht in 1938. Dertig jaar heeft het orkest onder leiding gestaan van André Kaart. Na Otto Tausk (thans chefdirigent van het Vancouver Symphonie Orchestra) is Nicholas Devons sinds het najaar van 2002 onze vaste dirigent. Onder zijn leiding streeft het orkest naar meer allure zowel op muzikaal gebied als in de presentatie. Zo voerde hij groepsrepetities onder leiding van professionele repetitoren en studiezondagen in. Een studieweekend hoort daar ook bij. De recensent van het Haarlems Dagblad meldde kort na Devons’s aantreden, naar aanleiding van het voorjaarsconcert: ‘We kunnen constateren dat het heel goed gaat met het orkest en dat we nog veel moois van dit ensemble kunnen verwachten’. Er volgden nog vele andere mooie recensies.Het SOH telt nu ruim 50 leden. Een goede sfeer en een vriendschappelijke omgang met elkaar zijn onmisbare voorwaarden gebleken voor goed musiceren. Dit is altijd het eerste wat solisten en nieuwe spelers bij binnenkomst opvalt. De concertreis naar Berlijn in 2005 heeft daar ook veel toe bijgedragen. Voor het jubileumjaar 2008 stond een reis naar onze Franse jumelagestad Angers op het programma. In 2011 ging het orkest op concertreis naar Praag. In 2014 waren we in Salzburg en Wenen, waar we in Slot Schönbrunn speelden. Halle, Leipzig en Weimar werden in 2017 bezocht. De vereniging bezit een aantal eigen instrumenten, o.a. contrabassen en antieke gerestaureerde pauken. Traditioneel geven wij eenmaal per jaar een concert in de Philharmonie in het najaar. In het voorjaar meestal in de Wilhelminakerk, ook in Haarlem. Ook worden we voor andere evenementen uitgenodigd, zoals het jaarlijks begeleiden van de Mattheus Passion.

Locatie: Protestantse kerk
Aanvang: 15.00 uur

Meer informatie: www.classicconcerts.nl

Locatie