Afbeelding

Classic Concerts

zondag 15 oktober 2023 15:00

MAXIME SNATERSE – PIANORECITAL

Maxime Snaterse werd geboren in Almelo in 1996. Zij begon op negenjarige leeftijd met pianolessen. Na drie jaar pianoles te hebben gevolgd bij Lena Markov heeft ze haar studie voortgezet bij Bella Tubejeva. In 2011 heeft Maxime toelating gedaan voor de Jong Talent Klas aan het Artez Conservatorium in Zwolle waar zij toe werd gelaten en sindsdien pianolessen volgde bij Frank van der Laar. In 2018 is zij Cum Laude afgestudeerd en ontving zij haar bachelor graad. In 2020 heeft zij haar Master of Music afgerond met een 10, met de hoogste onderscheiding. Momenteel volgt ze aan het Koninklijk Conservatorium Brussel haar tweede Master of Music bij docent Aleksandar Madžar.

Op elfjarige leeftijd won zij de eerste prijs bij Jong Muziektalent Regionaal. Zij kreeg tweemaal de tweede prijs bij de Regionale Finale van het Prinses Christina Concours Oost (2012 en 2014), de derde prijs bij het Steinway Pianoconcours en naar aanleiding daarvan, in de rubriek Jong Talent, een artikel in het muziekblad Pianowereld. Verder was zij een van de genomineerden voor de Vrienden Cultuur Prijs in Tilburg (2014) en vertegenwoordigde zij het ArtEZ Conservatorium tijdens het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2017). Andere concoursen waar zij aan meedeed waren de Rotterdamse Pianodriedaagse (eervolle vermelding, 2008), YPF Pianoconcours (2010, 2013 & 2019), International Piano Competition for Young Musicians (2012), de International Hans von Bülow Piano Competition (2018) en Concours International André Dumortier (2018), Dutch Classical Talent (halve finale, 2019). Naast het spelen met orkest heeft Maxime in verschillende ensembles gespeeld, waaronder pianotrio’s en duo’s met zang, klarinet, cello, saxofoon en piano.

Maxime staat daarnaast ook open voor samenwerkingen met andere kunstdisciplines; zo heeft zij in augustus 2020 in samenwerking met het Nieuw Utrechts Toneel de voorstelling Graven gespeeld samen met acteur Greg Nottrot.

Locatie: Protestantse kerk
Aanvang: 15.00 uur

Meer informatie: www.classicconcerts.nl

Locatie