08 mei 2018

Eurorally finisht dit jaar in Zandvoort

Dit jaar is het eindpunt van de Eurorally op zondag 13 mei in Zandvoort. Deze speciale rally begint altijd in Odda, Noorwegen, en rijdt via Denemarken naar een Europese hoofdstad. Dit jaar was Amsterdam aan de beurt.

Omdat de rally gereden wordt met 125, veelal zeer speciale auto’s, was er in Amsterdam geen geschikte locatie voor de finish. De organisatie nam contact op met Zandvoort en een passende oplossing werd gevonden op het Badhuisplein en de Boulevard De Favauge.

De Eurorally is een evenement voor autoliefhebbers die graag door Europa reizen met hun bolide. De route verandert elk jaar, net als de auto-gerelateerde activiteiten onderweg. Iedere rally is daardoor uniek. Deze keer wordt er tussen 10 en 13 mei van Odda naar Zandvoort gereden. De eerste auto wordt rond 15.00 uur verwacht. Na de finish worden de wagens op het Badhuisplein en de boulevard tentoongesteld. Hier kan men de wagens tot 17.00 uur bewonderen, want dan begint een parade door het centrum van Zandvoort waarna de stoet richting Haarlem trekt. De prijsuitreiking wordt in Amsterdam georganiseerd.

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email